Pilates Mat

Gedurende de Pilates Mat groepslessen voer je diverse grondoefeningen op de mat uit volgens de 6 principes van Joseph Pilates. Hierbij staan ademhaling, concentratie, controle, centreren, precisie en vloeiende bewegingen centraal. De lessen duren 60 minuten en de groepen bestaan uit 7 -10 personen. Door de kleine groepen krijgt iedere deelnemer de juiste hulp en aandacht.
Tijdens de Pilates Mat groepslessen worden er diverse kleine attributen zoals therabanden, toning balls, rings, pole en foam rolls gebruikt. Dit om het effect en de resultaten van de oefeningen te versterken.

De Pilates Mat groepslessen worden in 2 niveau’s gegeven:

Mat 1 (Beginner – Intermediate)
Mat 2 (Intermediate – Advanced)

Met de Pilates groepslessen stimuleer je een verbetering van je lichaamshouding, de samenwerking van spieren in het hele lichaam, spieruithoudingsvermogen en het bewegingspatroon in het dagelijks leven. Je ontwikkelt kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd.

Wil je beginnen met Pilates lessen maar heb je nog geen ervaring en weet je niet welk soort les het beste bij je past? Dan adviseren we je om gebruik te maken van een intake of een introductiepakket. Neem gerust contact met me op via de contactpagina.