Klantervaringen Inna Gulak Pilates

Kirsten, 46 jaar, Venlo

“De laatste 10 jaar kamp ik met veel gewrichtsklachten (stijfheid, ontstekingen). Mijn hele leven heb ik  aan sport grdaan; echter heb ik een zittend beroep, waardoor deze klachten alleen maar toenemen. Zaak dus om op zijn minst in mijn rug weerstand van de spieren op te bouwen en deze sterk te houden. Ik ben van alle markten thuis. Nadat ik jarenlang (30 jaar) behoorlijk intensief heb gedanst, heb ik mijn horizon verbreed door te paardrijden, tennissen, fittnessen, diverse vormen van aerobics te doen, te zwemmen en te wandelen. De verveling  sloeg bij iedere nieuwe sport alweer gauw toe.  Ofwel de begeleiding was naar mijn idee niet op niveau waardoor blessures uit de lucht vielen, de lessen vorderden traag, té grote groepen, of het was gewoon mijn sport niet. Kortom: ik raakte een beetje gedesillusioneerd en dacht dat er mij niets anders langere tijd kon boeien buiten dans. Via mijn balletlerares kwam ik in contact met Inna. Dat is inmiddels dik 3 jaar geleden.  Ik was blij verrast door haar oog voor detail, kennis/aanpak en individuele begeleiding en besloot hiermee door  te gaan, met de hoop dat body en mind weer “in sync” zouden komen.

Al gauw merkte ik dat ik het gevoel voor mijn lijf en controle terug kreeg met 1x per week  mat en breidde na een half jaar uit naar 2x per week met apparatus. Mijn mobiliteit wordt iedere dag groter en mijn spieren zijn (veel!) sterker. Het voordeel is dat ik de oefeningen ook tijdens mijn werk of thuis kan toepassen en me weer bewust ben van mijn lichaam in iedere situatie (dus niet alleen tijdens de les).  Regelmatig bezoek aan de fysiotherapeut behoren voor mij tot het verleden. Daar komt bij dat in mijn geval de verveling nog steeds niet heeft toegeslagen en dat is aan Inna te danken. 

De  groepen zijn klein, de docente gepassioneerd en uitterst vakkundig, de lessen uitdagend en divers. Inna vernieuwt voortdurend. Tevens ontwikkelt zij zich onuitputtelijk verder in haar vakgebied. Sinds dat Inna haar eigen school heeft geopend is zij nooit haar aandacht voor detail verloren.  Zo houdt zij rekening met alle persoonlijke manko’s / beperkingen en ontvangt iedereen les op maat.  Je groeit vanzelf verder in de diverse niveaus. Mocht je  verandering van spijs willen: er zijn zó veel mogelijkheden (reformerles is er één van).  Nóg meer aandacht nodig? Privéles! Ik ben tot heden toe nog nooit verveeld door de diversiteit van de lessen.

Natuurlijk wordt er op meerdere plaatsen Pilates gegeven, wellicht zelfs goedkoper.  Van doorslaggevend belang is echter de kwaliteit en passie van de docent(e). Daarin is Inna ongeëvenaard en dàt bindt mij onvoorwaardelijk aan haar school. 
Dus ik zeg: doen! Ik ben en blijf in ieder geval verk(n)ocht..”

Anita, 63 jaar, Venlo

“Sinds een jaar of drie volg ik pilates bij Inna Gulak. Daarvoor heb ik les gehad op andere locaties en van verschillende docenten.

Wat maakt Inna voor mij uniek?
Ze draait geen vast programma af. Er komen oefeningen terug natuurlijk, maar Inna zorgt voor variatie, veel variatie (ook binnen dezelfde oefeningen) en bouwt de moeilijkheidsgraad op.
Hierbij verliest ze nooit de basis uit het oog.

Inna volgt met regelmaat een opleidingen en cursussen. Wat zij hier leert, zie je meteen terug in de lessen. Niet alleen wij leren bij, maar zij zeker ook.

Daarnaast vind ik de begeleiding gewoon erg goed. Vroeger deden de docenten gewoon mee. Inna kijkt, verbetert, geeft advies en af en toe een compliment. Grapje hoor, dat laatste. Maar ze weet wat ze wil, ze weet wat wij kunnen (ieder op individueel niveau) en ze weet wat we kunnen bereiken.

Naast oefeningen op de mat, volg ik sinds kort lessen op de reformer. Deze laatste vind ik, door de feedback die ik van het apparaat zelf krijg, nog fijner dat oefeningen aan het springboard die ik voorheen volgde.

Door pilates bij Inna sta, loop, zit en doe ik veel andere dingen anders. Ik ben me veel meer bewust van mijn lijf en hoe mijn lijf zich beter voelt door de oefeningen van pilates toe te passen tijdens dagdagelijkse bezigheden. Voor mij geldt bijv. dat ik anders achter het stuur van de auto zit, dat ik anders fiets, mij anders buk en zelfs anders bladeren veeg.

Inna is voor mij de ware Pilatesdocente!”

Elke, 41 jaar, Tegelen

“In het voorjaar van 2018 ben ik bij Inna op Intakegesprek geweest. Ik had toen veel last van mijn bekken waardoor ik alleen kleine stukjes kon lopen en had bovendien last van mijn rug. Doormiddel van wat oefeningen heeft ze de conditie van mijn lichaam zogvuldig ingeschat en genoteerd. Tijdens de groepslessen die ik volgde,, paste ze de oefeningen voor mij aan waar dat nodig was. Inmiddels ben ik zo vooruit gegaan dat dit steeds minder vaak het geval is.

Inna werkt met veel passie en gedrevenheid binnen haar vakgebied. Haar lessen zijn nooit saai. En zelfs nooit hetzelfde. Ze legt veel nadruk op het correct uitvoeren van de oefeningen om blessures te voorkomen en om optimale resultaten te behalen. Dat betekent dat zij veel persoonlijke aandacht geeft en de oefeningen per persoon aanpast. Het betekent ook dat ze concentratie van ons vraagt en ons motiveert om de oefeningen met aandacht uit te voeren.

Na een uur concentreren op mijn ademhaling, rekken en strekken, balans- en krachtoefeningen uitvoeren, voel ik me lichamelijk als herboren. En ook geestelijk voel ik me goed; rustig en gefocust begin ik aan de dag. Bovendien groei ik iedere les een paar centimeter omdat ze zoveel aandacht besteed aan het verlengen van de ruggengraat. Het fijne is dat ze veel tips geeft voor thuis. Afgelopen zomer waren er zelfs youtube-filmpjes met oefeningen waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat mijn rugklachten het afgelopen half jaar flink zijn verminderd. Bovendien worden de spieren rond mijn bekken sterker, waardoor ik weer lekker kan gaan wandelen. Ik raad Inna bij iedereen aan die het maar horen wil. Of lezen in dit geval.”

Karel, Venlo

“Pilates is hard werken maar ik voel me na de les beter en vrijer in mijn lijf. Het is goed om te doen als je veel zit in verband met werk achter de computer. Voor mij is het belangrijk Pilates te doen om mijn houding en rug te verbeteren! Leuke lessen, aanrader!”

Carla, 41 jaar, Venlo

“Tijdens mijn zwangerschap heb ik lessen gevolgd bij Inna, hier kreeg ik persoonlijke aandacht en hierdoor werd ik me veel meer bewust van mijn lichaam en spieren. waar je in de sportschool veel meer op conditie traint, let Inna juist veel meer op de dieperliggende spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had… juist hierdoor heb je op de langere termijn veel meer resultaat! Fijne vrouw, fijne lessen.”

Chantal, 41 jaar, Venlo

“Inna is erg gedreven en professioneel, leuke afwisselende lessen en heel belangrijk ze kijkt per persoon wat je mogelijkheden zijn en waar je je houding moet verbeteren. Een echte aanrader!”

Jack, 69 jaar, Venlo

“Toen ik meer dan een jaar geleden rugklachten kreeg ben ik op aanraden van de huisarts begonnen met Ceasar therapie. Na enige tijd bleek dit geen succes te zijn. Daarna ben ik een tijd lang behandeld door de fysiotherapeut en vervolgens door de osteopaat. Helaas leverden deze therapieën ook niet het beoogde resultaat en bleven de klachten aanhouden.Op advies van mijn vrouw ben ik Pilates lessen gaan volgen bij Inna Gulak.  Al na 4 of 5 lessen merkte ik dat de klachten afnamen en na 10 lessen had ik totaal geen last meer van mijn rug. Het is alweer een maand of 3 geleden en nog steeds heb ik geen rugpijn meer.De lessen van Inna zijn erg intensief. Ze biedt een breed scala oefeningen aan waarmee je geconcentreerd bezig bent. Veel van de oefeningen doet Inna zelf voor.  Ik heb haar benadering als zeer prettig ervaren. Dankzij Inna ben ik van de rugklachten af en mochten ze onverhoopt weer terugkomen dan weet ik haar zeker weer te vinden.”

Silvie, 45 jaar, Venlo

“Een bevlogen pilatesdocente die persoonlijke aandacht geeft waardoor je snel resultaat voelt en ziet! Aanrader!”

Els, Venlo

“Fijne lessen van een deskundige docent gebracht met een passende dosis humor. Inna, ik heb altijd genoten van je lessen.”

Margreet, Venlo

“Pittige juf, dus ook pittige les! maar zeer inspirerend en nuttig. Veel individuele aandacht voor elke deelnemer. Dit kan ook, omdat het kleine groepjes zijn. Elke les is anders, steeds een verrassing. En dat alles met een vleugje humor…echt een goede keus, als je wilt leren om op een juiste manier te bewegen. Niet alleen tijdens de les, maar ook de rest van de week!”

Petra, 66 jaar, Venlo

“Inna is een bevlogen pilateslerares. Pilates is haar passie. Gedurende de les wil ze dat we gefocust zijn, maar af en toe een kwinkslag of een grap maken haar lessen plezierig . Ik ben zelfs na een jaar haar lessen volgend nog steeds verbaasd hoe ze elke keer weer een andere les uit haar hoge hoed tovert. Haar lessen zijn nooit saai en door de kleine groepen is de begeleiding optimaal. Inna ziet alles en corrigeert meteen, zodat je geen foute techniek aanleert.
De ademhaling is een zeer belangrijk onderdeel van de pilates oefeningen. Het  kan enige tijd duren voordat je dat onder de knie hebt. Door haar pilates lessen wordt je bewuster van je houding, ook in het dagelijkse leven.”

Cis, 51 jaar, Venlo

“De pilates lessen bij Inna Gulak zijn echt super!! Ik kan het iedereen aanraden. Door de kleinere groepen lijkt het wel of je een personal trainer hebt. De lessen zijn leuk, gezellig, en heel gevarieerd. Ik ga altijd met heel veel plezier naar de les.”

Bernie, 58 jaar, Venlo

“Heerlijk eerlijk, met veel geduld en veel persoonlijke begeleiding werkt Inna aan de juiste uitvoering van de pilates-oefeningen. In kleine groepjes les of privé-les, aanrader!”

Wim, 76 jaar, Venlo

“De eerste keer dat ik een Pilates les kreeg van Inna Gulak, was ik zwaar onder de indruk van de moeiteloze controle die zij ons ten toon spreidde bij de oefeningen, die zij, voor ons voordeed. Mijn spontane reactie was: dat wil ik ook! Ik heb me direct gemeld bij haar en me voor een Pilates abonnement opgegeven. Sindsdien volg ik twee keer per week haar lessen en met regelmaat een privé sessie. Zij geeft les aan kleine groepen van maximaal zes personen. Het grote voordeel daarvan is dat zij meteen ziet als je houding bij de uitvoering van een oefening niet goed gaat. Zij laat vervolgens zien wat er aan mankeert en geeft duidelijk aan hoe je dat kan verbeteren. Alhoewel ik me realiseer dat ik nog een lange weg heb te gaan, heb ik de overtuiging dat ik onder Inna’s leiding nu de weg naar verbetering definitief heb ingeslagen. Het is een prettig gevoel, als ik merk dat een oefening net iets beter gaat dan de vorige keer en het vergroot mijn zelfvertrouwen. Ik ben dan ook zeer tevreden over haar inzet en volg haar lessen met plezier”

Evelyn, 43 jaar, Venlo

“Inna is een uitstekende Pilates docente met een professionele achtergrond in Sportfysiologie en veel kennis van het menselijk lichaam. Inna is gedreven. Ze blijft zichzelf voortdurend uitdagen en ontwikkelen op het gebied van Pilates en dat merk je. Haar lessen worden gegeven in een informele sfeer in kleine groepen met voldoende aandacht voor persoonlijke doelstellingen. Inna let erg goed op techniek en geeft vervangende oefeningen indien nodig. Ik kan Inna van harte aanbevelen als je wil werken aan je lichaam en conditie in een klein groep met een flinke dosis humor.”

Celine, 38 jaar, Venlo

“Voor mij betekent Pilates bij Inna een perfecte mix tussen fysiotherapie en de sportschool. Pilates draagt zoveel bij aan mijn lichaamshouding dat het mijn rugklachten tot een minimum beperkt (waar ik vroeger de fysiotherapeut voor bezocht). En tijdens mijn zwangerschap voelde ik dat het mij sterk en soepel hield. Na de zwangerschap hadden mijn buikspieren veel minder te verduren gehad dan in mijn eerdere zwangerschappen zonder pilates. Inna heeft een scherp oog voor haar clienten en heel veel aandacht. Ik voel me gezien en dat maakt een wereld van verschil.”