Inna Gulak Pilates

de Pilates Studio voor Venlo en omstreken

Wat is Pilates?

Pilates is een mind-body bewegingsvorm met meer dan 600 oefeningen voor lichaam en geest. De theorie en de principes van Pilates zijn gebaseerd op de leerstof van Joseph Pilates. Deze Duits-Amerikaanse uitvinder ontwikkelde deze bewegingsleer in het begin van de 20e eeuw. De bewegingsvorm is helemaal gericht op het stretchen, versterken en het balanceren van je lichaam in combinatie met een juiste en bewuste ademhaling.

Gedurende de Pilates lessen en privé sessie voer je diverse oefeningen uit op de mat of de apparaten volgens de 6 principes van Joseph Pilates:

1.       Concentratie
2.       Centreren
3.       Controle
4.       Precisie
5.       Vloeiende bewegingen
6.       Ademhaling

Elke oefening wordt opgebouwd vanuit het centrum van het lichaam: Powerhouse. Het Powerhouse omvat de (diepliggende) buikspieren, (lage) rugspieren, bekkenbodemspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren. Deze spieren werken samen om het bekken en de wervelkolom te stabiliseren.

Tijdens de Pilates oefeningen gebruik je met controle alle spieren (diep binnen liggende en buiten liggende) van je lichaam in combinatie met een juiste ademhaling. Door de combinatie van een juiste en bewuste ademhaling en bewegingen met controle vanuit het powerhouse ontwikkel je sterkere en flexibelere spieren en gewrichten.

Het resultaat is een juiste lichaamshouding, een goede lichaamsbalans en een verbeterde conditie. Door het beoefenen van Pilates wordt je meer bewust van je eigen lichaam. Het bevordert daarnaast kracht, lenigheid en coördinatie van het lichaam en je krijgt een soepele rug en flexibele gewrichten.

Wat doet Pilates met je?

Door 6 principe van Pilates en de oefeningen op de juiste manier toe te passen ontwikkel je kracht, flexibiliteit en controle. Naast deze drie belangrijke onderdelen geeft Pilates mentale en fysieke voordelen en resultaten:

·         Betere lichaamshouding en conditie
·         Krachtige en flexibele spieren
·         Grotere flexibiliteit van spieren en het lichaam
·         Betere bloedsdoorstroming
·         Diepere en gezonde ademhaling
·         Spierontwikkeling
·         Meer energie
·         Balans in het lichaam
·         Het voorkomen van blessures
·         Sneller verloop van revalidatie en blessureherstel
·         Discipline
·         Beter concentratievermogen
·         Vermindering van stress
·         Meer zelfvertrouwen
·         Ontspanning  

Opbellen
E-mail
Info