Pilates Reformer

De Reformer (hervormer) is gebaseerd op een bed en misschien wel het bekendste en meest gebruikte apparaat dat door Joseph Pilates is ontwikkeld.
De Reformer les is bij Inna Gulak Pilates een exclusieve Pilates groepsles. In tegenstelling tot Pilates Mat en Springboard lessen krijg je bij Pilates Reformer volledige feedback van de Refomer. Door de feedback van de onstabiele ondergrond en de verschillende weerstanden van de veren zijn de variaties op de basisoefeningen in combinatie met de 6 principes van Pilates oneindig. De unieke combinatie van apparaat en oefening zorgt voor een totale body work out. Daarnaast heeft Reformer een zeer uitgebreid repertoire van oefeningen voor je rug, armen, benen, buikspieren en het gehele lichaam.

De Pilates Reformer lessen duren 60 minuten en de groepen bestaan uit 2 -4 personen. Bij Pilates Reformer lessen kunnen bij een aantal oefeningen kleine attributen of hulpmiddelen zoals een sitting box of jumping board worden gebruikt. Dit om het effect en de resultaten van de oefeningen te versterken.

De Pilates Reformer groepslessen worden in 2 niveau’s gegeven:
– Reformer 1 (Beginner – Intermediate)
– Reformer 2 (Intermediate – Advanced)

Ervaring met Pilates apparaten is een vereiste voor deelname aan de Reformer lessen. Daarom adviseren we om gebruik te maken van een introductiepakket Pilates Apparatus of enkele losse privé sessies. Na het volgen van een paar privé sessies zul je merken dat je het apparaat beter kent en dat je de oefeningen beter en met meer plezier zult uitvoeren. Met een beter en voldaan gevoel en resultaat als gevolg.